VOERTUIGVOLGSYSTEEM (VOORHEEN KLASSE 4/5)

SCM Klasse Voertuigvolgsysteem is de nieuwe naam voor de voormalige beveiligingsklasse 4 én 5, aangevuld met een extra startonderbreker.

Een voertuigvolgsysteem is een beveiligingssysteem waarmee uw auto na diefstal gevolgd, opgespoord en geblokkeerd kan worden. Dit beveiligingssysteem bestaat uit een volgsysteem (Mi50) en een startonderbreker (MiBlock).

Een voertuigvolgsysteem is gekoppeld aan een Particuliere Alarm Centrale (PAC-meldkamer). Deze PAC-meldkamer staat in direct contact met de landelijke politie. Zodra een voertuig wordt gestolen, of in beweging is zonder motorcontact, zal er een sabotagemelding naar de PAC-meldkamer worden verzonden. De meldkamer neemt opvolgend, ter verificatie, contact met de eigenaar/berijder van het voertuig op.

In geval van diefstal en een officiële diefstal melding wordt een particulier opsporingsbureau (POB) en de politie ingeschakeld.

Kiwa SCM geeft enkel Klasse Voertuigvolgsysteem certificaten uit wanneer het voertuig ook voorzien is van Kiwa SCM gecertificeerde basis beveiliging. Dit kan in de vorm van:

SCM Klasse Startonderbreker
SCM Klasse Alarmsysteem
SCM Klasse Alarmsysteem met hellingshoekdetectie
In de meeste gevallen kan een voertuigvolgsysteem ook gebruikt worden voor rittenregistratie en wagenparkbeheer diensten.

Overige Alarm klasse:

Startonderbreker (voorheen klasse 1)

De startonderbreker is de voormalige beveiligingsklasse 1. Deze bestaat uit een systeem met twee automatisch inschakelende blokkeringen. De blokkeringen zorgen ervoor dat het voertuig zich niet op eigen kracht kan verplaatsen

S.C.M. Auto Alarm (voorheen klasse 2)

Een SCM alarmsysteem, ook wel een klasse 2 alarm genoemd, voorkomt dat de auto zomaar meegenomen kan worden. Met een SCM alarmsysteem is de  auto goed beveiligd tegen het dievengilde. Wanneer de auto ook beveiligd moet worden trekken wegslepen of opkrikken kiest u voor een alarmsysteem met hellingshoekdetectie.

Alarmsysteem met hellingshoekdetectie (= klasse 3 alarm)

Een alarmsysteem met hellingshoekdetectie, ook wel een klasse 3 alarm genoemd, voorkomt dat de auto zomaar meegenomen kan worden. Met een SCM alarmsysteem is de  auto goed beveiligd tegen het dievengilde.

voertuigvolgsysteem-inbouwen

Offerte Aanvragen:

Wilt u weten wat het inbouwen van een Voertuigvolgsysteem in uw auto kost?
Vul dan geheel vrijblijven onderstaand formulier in:

    MENU