auto-alarm

Inbouwen van een S.C.M. goedgekeurd auto alarm

Uw auto is gestolen? Dat geeft een hoop gedoe en kosten. Daar denkt u dus liever niet aan. Toch kunt u dat beter wel doen, want jaarlijks overkomt dit menig bestuurder. Het goede nieuws is dat een autoalarm niet alleen waarschuwt bij een poging tot inbraak, maar ook een preventieve werking heeft. Een autoalarm beschermt uw voertuig tegen diefstal. En bij Auto Inbouwcenter kunt u terecht voor de aankoop van een alarmsysteem en voor de inbouw ervan.

 

Wilt u weten wat een Alarm voor uw auto kost of heeft u een vraag?

Vul onderstaand formulier in en u ontvangt  van ons z.s.m. een antwoord.

.

Verzekeringsmaatschappijen

Voor auto’s met een hoge cataloguswaarde geldt dat steeds meer verzekeringsmaatschappijen eisen dat deze voertuigen voorzien zijn van een degelijk autoalarm. Wij leveren en installeren alarmsystemen van uitstekende kwaliteit in ieder soort voertuig. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of advies op maat. U hoort dan altijd zo snel mogelijk van ons.

In Nederland wordt iedere 16 minuten een voertuig gestolen. Bovendien wordt er iedere minuut van de dag ingebroken in een auto. Dit betekent een aantal van ruim 800.000 voertuigen op jaarbasis. Met een startonderbreker of alarmsysteem maakt u het stelen en inbreken van uw voertuig praktisch onmogelijk.

Vaak stellen verzekeraars veel eisen aan de beveiliging van uw voertuig. Na inschatting van het diefstalrisico zal de verzekeraar een SCM-goedgekeurd alarmsysteem klasse 1, 2, 3, 4 of 5 eisen. Na inbouw door ons wordt er een certificaat afgegeven voor het systeem dat in uw auto is gemonteerd.
In de meeste gevallen krijgt u, op vertoon van het certificaat van het beveiligingssysteem een premiekorting bij uw verzekeraar.

Laat uw Alarm optijd keuren!

Wat veel verzekeringsmaatschappijen niet vermelden is wanneer er een gecertificeerd Auto alarm in auto gemonteerd is, u deze periodiek moet laten keuren. De eerste keer moet het alarm na 3jaar gekeurs worden en hierna jaarlijks.

Wanneer uw alarm niet gekeurd is kan het zo zijn dat de verzekering bij diefstal niet uitkeert.

Kosten Alarmkeuring:

Klasse 1-2 – 3 of 4 € 45,- incl. nieuw beveiligings certificaat

Combinatie van Klasse 3 en 4 of 3 en 5 € 75,-  incl.2 nieuw beveiligings certificaten

Klik hier om te kijken of uw alarm certificaat nog geldig is

auto-alarm-inbouwen

Vragen?

  Vragen? of afspraak maken?

  Bel: 0186 61 44 40

  Startonderbreker

  voorheen klasse 1

  De startonderbreker is de voormalige beveiligingsklasse 1. Deze bestaat uit een systeem met twee automatisch inschakelende blokkeringen. De blokkeringen zorgen ervoor dat het voertuig zich niet op eigen kracht kan verplaatsen

  Vanaf € 499,- incl. certificaat

  S.C.M. Auto Alarm

  voorheen klasse 2

  Een SCM alarmsysteem, ook wel een klasse 2 alarm genoemd, voorkomt dat de auto zomaar meegenomen kan worden. Met een SCM alarmsysteem is de  auto goed beveiligd tegen het dievengilde. Wanneer de auto ook beveiligd moet worden trekken wegslepen of opkrikken kiest u voor een alarmsysteem met hellingshoekdetectie.

  Vanaf € 749,-* incl. certificaat

  * Afhankelijk van de Gemini Toepassinglijst

  Alarmsysteem met hellingshoekdetectie

  klasse 3

  Een alarmsysteem met hellingshoekdetectie, ook wel een klasse 3 alarm genoemd, voorkomt dat de auto zomaar meegenomen kan worden. Met een SCM alarmsysteem is de  auto goed beveiligd tegen het dievengilde.

  Vanaf € 849,-* incl. certificaat

  Extra optie: laadruimte beveiliging voor bedrijfsbussen meerprijs € 149,-

  * Afhankelijk van de Gemini Toepassinglijst

  SCM / VbV voertuigvolgsysteem

  =klasse 4 / 5 alarm

  Een voertuigvolgsysteem is een systeem waarmee de auto gelokaliseerd kan worden wanneer de auto daadwerkelijk gestolen is. Het grote verschil met een alarmsysteem met  hellingshoekdetectie is dat een voertuigvolgsysteem voornamelijk bedoeld is voor diefstal en niet voor inbraak. Onder diefstal wordt verstaan dat de auto helemaal weg is en bij inbraak blijft de auto zelf achter met braakschade.

  Per 1.1.2015 is een grote wijziging geweest in de naam geving van de verschillende klasse alarmen. Daarmee is ook de samenstelling van het SCM alarm veranderd. Sinds 2015 zijn alle voertuigvolgsystemen voorzien van een zogenaamde anti-jamming modulen. Deze modulen zal automatisch herkennen wanneer een dief probeert het voertuigvolgsysteem te storen. Dit storen wordt ook wel jammen genoemd. Zodra het voertuigvolgsysteem een stoorsignaal voorbij ziet komen zal de startonderbreker worden geactiveerd en is de auto niet meer te starten. De auto is dan ook niet meer met de originele sleutel te starten. Starten kan

  pas weer als de rechtmatige eigenaar de auto vrij geeft via een APP op de telefoon, meldkamer of via de noodprocedure. Via de APP kan ook de auto op afstand worden geblokkeerd.

  Klasse 4 VVS + vanaf € 799,-*

  KLasse 3 gecombineerd met VVS+ Vanaf € 849,-*

  * Wanneer de auto al voorzien is van een goedgekeurd klasse 3 alarm.

  *Voor het monteren van een Gecertificeerd voertuigvolgsysteem dient er in de auto af-fabriek een startonderbreker of Alarmsyteem aanwezig te zijn.

  keylessprotector

  Dé manier om uw auto niet te laten stelen!

  In Nederland en België worden elk jaar zo’n 20.000 auto’s gestolen, en elk jaar groeit dit aantal. Criminelen vinden steeds weer nieuwe slimme manieren om uw auto, soms onder uw neus vandaan, te stelen.

  Vooral nieuwere auto’s met een zogenaamd ‘keyless systeem’ zijn vaak het doelwit van criminelen. Met een speciale scanner versterken autodieven het signaal van de sleutel, waardoor de auto het signaal krijgt dat de sleutel in de buurt is. Dit kan zelfs over een afstand van 800 meter! Dit betekent dat uw auto gestolen kan worden als hij gewoon thuis op de oprit staat, of terwijl u hard aan het werk bent op kantoor. Ook als u in de buurt aan het winkelen bent kunnen dieven op deze manier uw auto ontgrendelen en meenemen. De uitrusting die de dieven hiervoor nodig hebben past namelijk gewoon in een rugzak. Ze kunnen u volgen zonder dat u iets in de gaten heeft. Soms hebben ze maar 30 seconden nodig.

  keylessprotector incl. montage en Certificaat vanaf € 399,-

  Terugvindsystemen

  Kiwa SCM certificeert sinds 2016 terugvindsystemen voor voertuigen. Een terugvindsysteem moet voertuigen binnen 24 uur in Nederland terug kunnen vinden. Terugvindsystemen zijn geschikt voor personenauto’s en motorfietsen en bedrijfsvoertuigen. Er zijn op dit moment 11 goedgekeurde systemen. Bekijk op de website van Kiwa SCM de lijst met goedgekeurde systemen. Raadpleeg voor uitgebreide informatie over de diverse beveiligingssystemen de website van Kiwa SCM.

  Vanaf € 399,-

  Kosten meldkamer € 7,95 excl.btw per maand.

  Mechanische beveiliging

  Bearlock

  Met versnellingsbak –en stuurassloten kunnen personenvoertuigen op een mechanische wijze worden beveiligd. Deze stand-alone, permanent ingebouwde sloten hebben een preventieve werking omdat het schakel- of stuurmechanisme inwendig wordt vergrendeld. Alleen op deze vorm van voertuiggebonden mechanische beveiliging kunnen (inbouw)certificaten worden afgegeven.

  Bearlock vanaf € 749,-

  MENU